Kiömléselhárító eszközök

Kiömléselhárító eszközök

A nem kezelt kiömlések pusztító hatással lehetnek a környezetre, a kiömlés közelében található személyekre és vállalatokra, de akár a cég jövőjére is. A kiömlésekre való felkészülés nemcsak jó vezetési gyakorlat, de sok országban törvényi előírás is. A legjobb felkészülés a bírságokat és károkat megelőzni, és a szennyezést megszüntetni képes professzionális eszközökre való támaszkodás.

A Brady számos eszközt kínál a szilárd felületen előforduló kiömlések elhárításához, amelyek proaktív vagy reaktív módon is alkalmazhatók, felszívják a kiömlött anyagot és/vagy megakadályozzák annak szétterjedését.

Proaktív kiömlés elleni védelem

A szivárgásra hajlamos berendezések és gépek, hordók és IBC-tartályok a szennyezés és a munkahelyi balesetek megelőzése érdekében proaktív módon felszerelhetők kiömléselhárító eszközökkel.

  • Padlózatok és raklapok: A 80 liter kapacitású kéthordós, targoncakompatibilis kiömlés elleni padlózatok költséghatékonyan alkalmazhatók a potenciálisan veszélyes szivárgások felfogására hordók tárolásakor és adagolási területeken. Mindegyik moduláris padlózat rendelkezik a több padlózat egyszerű és biztonságos egymáshoz csatlakoztatására szolgáló beépített kapcsokkal, így akár testreszabott hordótároló platformok is létrehozhatók.
  • Peremek: A hordókból és IBC-tartályokból származó kiömlések proaktív kezelésére a többször használatos, könnyű, ugyanakkor nagy kapacitású Rigid Lock Quickberm terméket ajánljuk, amely praktikusan használható és helyezhető el. Oldalai összecsukhatók, lehetővé téve a targoncák közlekedését, és aztán könnyedén újra visszaállíthatók a kiömlések megszüntetéséhez.
  • Szőnyegek: A kiömléselhárító szőnyegek és rongyok az olajok, folyadékok és más kiömlések felszívásával teszik csúszásmentessé a folyosókat és közlekedési területeket. Kialakításuknak köszönhetően a legnagyobb kihívást jelentő alkalmazásoknál is jól teljesítenek, és nagy forgalmú területeken és munkaállomásokon is ideálisan használhatók. A bejárati szőnyegekhez képest a nedvszívó szőnyegek és lábtörlők jobb tapadást biztosítanak, csökkentik a csúszósságot, és megakadályozzák, hogy a folyadékok az egyik területről a másikra jussanak.
  • Hurkák: A nedvszívó hurkák megbízható, rugalmas csövek, amelyek felszívják és magukban tartják a folyadékokat. A hurkákkal körbevehetők a sarkok vagy az egyenetlen felületek, így felitathatók a kiömlések és cseppek, és megakadályozható a folyadék más területekre jutása.
  • Párnák: A nedvszívó párnák ideálisak olyan gépekhez, amelyekről ismert, hogy csepeghetnek vagy szivároghatnak. A párnák könnyen elővehetők, és a nehezen elérhető területeken (aknák, összefolyó medencék és kültéri tavak) is képesek felszívni az olaj- és vízalapú folyadékokat.

 

Reaktív kiömlés elleni védelem

Ha a proaktív kiömlés elleni védelem nem elegendő vagy hiányzik, a kiömlések terjedésének megelőzésére és eltávolítására is elérhetők kiömléselhárító eszközök.

  • Szőnyegek: A méretre vágott szőnyegek költséghatékonyak és kényelmesen használhatók a cseppek feltörlésére vagy felfogására. Minimálisan szöszölődő változatokban kaphatók, 3 kategóriában: az eltávolítandó kiömléstől függően nehéz, közepes és könnyű igénybevételre szolgáló termékek.
  • Tekercsek: A szőnyegek folytonos tekercsekben is kaphatók, melyekkel gyorsan fedhetők le nagyobb felületek és felszívhatók a már szétterjedt kiömlések, szivárgások és csepegések.
  • Hurkák: Az elsősorban proaktív eszközként használt hurkák kellően rugalmasak ahhoz, hogy gyorsan lehessen kisebb gátat kialakítani belőlük a kiömlés terjedésének korlátozására, ha az már bekövetkezett.
  • Granulátumok: A nedvszívó granulátumot apró, laza szemcséi ideálissá teszik olyan alkalmazásokhoz, ahol a párna vagy tekercs nem biztosít megfelelő illeszkedést. Ilyen esetekben a granulált nedvszívó anyag számos felület repedéseiből és réseiből is képes felszívni a folyadékokat.