Képzési anyagok

LOTO képzési anyagok

A Lockout/Tagout eljárás sikeres bevezetése 3 alaplépést követel.

1. Írásos terv létrehozása

Elsősorban a biztonsági auditot, azonosítást és a erőforrás – gazdálkodás folyamatának leírását érinti a különböző technológiai egységeknél és berendezéseknél. Tartalmaznia kellene a költségvetést és az egész folyamat időben korlátozott kereteit egészen a végső tesztelésig és a gyakorlati megvalósításig. Az előkészítő szakaszban a Brady szakemberei segítenek az energiaforrások azonosításában, bizonyos rögzítő elemeket javasolnak és bemutatják a javasolt eljárást.

2. Személyzet képzése

A képzésen részt kell venniük elsősorban a felelős dolgozóknak, majd az összes alkalmazottnak, akik a munka végzése közben kapcsolatba kerülhetnek az energiaforrásokkal.

A Brady vállalatnak vannak anyagai az alkalmazottaknak szóló tanfolyamok megszervezésére és tervezésére, amelynek eredménye egy rövid elméleti vizsga az eljárások ismereteiről és aláírási protokoll a tanfolyamon való részvételről. Szintén fel vagyunk készülve ezeknek a tanfolyamoknak  a támogatására saját szakértelemmel, esetleg személyes részvétellel.

3. Végrehajtási eljárások

Az összes szükséges Brady Lockout/Tagout elem biztosítása mint amilyenek a rázárások, lakatok, azonosító címkék, lakatpántok és további tartozékok, melyek a biztonsági auditnál voltak javasolva – ezek tárolása a kijelölt helyen és a szolgáltatási dolgozók által történő használatuknak rendszeres ellenőrzése. A folyamat állandó ellenőrzése és a lehetséges kockázatok észlelése elvezet a munkakörnyezet javításához, mely magasfokú megelőzést nyújt a sérüléseket illetően.